TERÉZVÁROSI KÖZÉPFOKÚ KOLLÉGIUM
                         HONLAPJA

2006. Budapest.
KEZDŐLAP        KOLLÉGIUMRÓL         KÉPGALÉRIA             KAPCSOLA            MUNKATÁRSAINK
A kollégium elhelyezkedése

       Az intézmény épületének homlokzata a nyüzsgő belváros hangulatos terecskéjére néz. Ötszáz méteres sugarú körben Budapest és az ország művészi, zenei centrumának, kultúrális, oktatási, szórakoztató vendéglátó övezetének színes élete zajlik. Az opera, zeneakadémia, színházak, múzeumok, mozik, pár perces sétával elérhetőek. Ez a "pesti Broadway", annak minden előnyével, hátrányával.
A kollégium rövid története

       Az 1856-óta a Terézváros szívében álló műemléképület 1952-ig a " Szeretet Leányai" katolikus női rend zárdájaként működött. 1992 és 1973 között szakminisztériumi fenntartásban, műszaki középfokú képzésben résztvevő fiúk laktak falai között. a hetvenes évek elején, a fővárosban az elsők között, koedukált kollégiummá szerveződött, az első emeleten leányok nyertek elhelyezést.
       1973-tól a Főváros lett a fenntartó, s ezzel váltázások sorozata indult meg. 1977-ben a fiú diákokat áthelyezték, helyüket egészségügyi, ruhaipari, közgazdasági szakközépiskolába járó leényok foglalták el. A nyolcvanas évek elejétől kezdetben csekély, késöbb évről évre emelkedő számban jelentkeztek, s nyertek felvételt a közeli művészképző középiskolákba tanuló fiatalok. a kollégium vezetésének, nevelőtestületének határozott arculatformáló elképzelése nyomán, a 90-es évektől, az intézmény művészképző speciális kollégiummá alakult. Az intézmény, alkalmazkodva a tanulói, szülői, iskolai igényekhez, sajátos életrendet, pedagógiai metodikát dolgozott ki. Munkájának középpontjába az egyéni, kiscsoportos foglalkozásokat, a művészi, művészértelmiségi életmódra való felkészítést, a rekreációs, feszültségoldó tevékenységet állította.

MOTTÓNK:
"A Terézvárosból a nagyvilágba a zene szárnyán."